Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

Για οπαδούς και μέλη του Σύριζα ΠΣ το παρακάτω, και για όσους ενδιαφέρονται γενικώς για όλα.
Ακούγεται η "κατηγορία" για μέλη του δίευρου και του δίλεπτου, για όσους έρχονται, ψηφίζουν (Αλέξη το 2022 και Στέφανο το 2023) χωρίς να ενεργοποιηθούν περαιτέρω στις οργανώσεις μελών (ΟΜ).
Είναι βάσιμος ο προβληματισμός. Ο κόσμος δεν πάει στις ΟΜ και δεν χτυπάει καμία πόρτα Νομαρχιακής. Νιώθει ξένος. Όλο αυτό το παλιό σύστημα τού φαίνεται ξένο κι απόμακρο. Έτσι μένουν μόνο οι κομματικοί να κινούνται σε αυτό το περιβάλλον και η απόσταση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Φυσικά, όταν οι παλιοί καλούν τους νέους εγγεγραμμένους να έρθουν, κανείς δεν ανταποκρίνεται.
Χρειάζεται μια νέα διαφορετική διαδικασία. Δεν την αναλύω τώρα ούτε ισχυρίζομαι ότι έχω έτοιμη ολοκληρωμένη πρόταση. Λέω να την διατυπώσω και να την στείλω πρώτα στο i -syriza και τον ίδιο τον Κασσελάκη.
Πάντως δεν πρέπει σε κανέναν να φαίνεται περίεργο που τα νέα μέλη δεν έρχονται στις κομματικές διαδικασίες. Ούτε πρέπει να τους καταλογίζεται μειωμένη επιθυμία να πάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι οι κομματικές διαδικασίες που έχουν παραμείνει ίδιες κι απαράλλαχτες από τον 19ο αιώνα και από εποχές που δεν υπήρχαν κομπιούτερ, κινητά, ίντερνετ, τικ-τοκ και Χ (πρώην Τουίτερ). Ο κόσμος προχωρά κι αφήνει πίσω του ό,τι θεωρεί παλιό.