Το τουρκικό πλοίο Ορουτς Ραΐς μπήκε στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ, κι έκανε βόλτες για 24 ώρες. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της είπε για αυτό το γεγονός:
«Αυτό που εμείς βλέπουμε με βάση την πληροφορία από τους ανθρώπους που πήγαν εκεί, από τη φρεγάτα που έφθασε στο σημείο με όλα τα μέσα που έχει ο Ελληνικός Στρατός να ελέγξει την περιοχή μας, είδαμε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που οφείλεται μάλλον στις καιρικές συνθήκες. Από κει και πέρα εμείς παρακολουθούμε ψύχραιμα όλες αυτές τις εξελίξεις και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά θα πράξει αυτό που πρέπει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».
Να σημειωθεί ότι η παραβίαση αυτή ισοδυναμεί με απόβαση στην Ελλάδα ή με είσοδο στρατού μέσα στα σύνορά μας. Ελαφρύτερο το επεισόδιο αλλά εξίσου ισχυρό νομικά. Η απάντηση από μια σοβαρή χώρα που έχει δύναμη, θα ήταν στρατιωτικού τύπου. Όμως η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Κι έτσι η κυβέρνηση, σοφά ποιώντας, έκανε την πάπια κι είπε πως έφταιγαν τα πέντε μποφόρ που φύσαγαν στο πέλαγος.
Λέω "σοφά ποιώντας" γιατί η άλλη λύση θα ήταν να το βυθίσει. Αν το είχαμε κάνει εμείς στην Τουρκία, θα μας βύθιζαν.
Το πρόβλημα με αυτήν την κυβέρνηση είναι ο τρόπος που βγήκε. Έχοντας την σιγουριά ότι οι ευρισκόμενοι αριστερά της -τυφλωμένοι από την αντισύριζα ρητορική τους- δεν θα αντιδρούσαν, κινήθηκε όσο δεξιά τής χρειαζόταν για να μαζέψει τις ψήφους των ακροδεξιών. Έπαιξε πολύ με τα εθνικά μας θέματα, είτε το Μακεδονικό, είτε το Προσφυγικό. Και στα δυο υποσχέθηκε "περήφανη" πολιτική η οποία βεβαίως επεκτείνεται σε όλα τα θέματα, άρα και στο Αιγαίο, την Μεσόγειο, την Κύπρο κτλ.. Κι ύστερα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.
Δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξει η κυβέρνηση και μαζί της η χώρα. Μόνο εύχομαι να μην μπλέξει την Ελλάδα σε πόλεμο και διαμάχες με όλους τους γείτονές μας. Να μην γίνει πιόνι στα χέρια του δήθεν "παμπόνηρου" Ερντογάν. Πράγμα δύσκολο αν οι διεθνείς πιέσεις συνεχιστούν.