Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Θα κάνει κάτι η κυβέρνηση για τον "αντιρατσιστικό" νόμο που ψηφίστηκε το 2014;


Ο αντιρατσιστικός νόμος  4285 του 2014 ψηφίστηκε το 2014 από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠαΣοΚ και τη Δημάρ ενώ λευκό (ή και αρνητική ψήφο) έδωσαν ο Σύριζα, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Είναι γνωστό ότι μέσα στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, που έγινε κατ' απαίτηση των Ευρωπαίων (και ουσιαστικά των Εβραίων για να απαγορευτεί η άρνηση του Ολοκαυτώματος) μπήκαν πολλές απαγορεύσεις που ουσιαστικά επιβάλουν ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ έκφρασης γνώμης για πολλά θέματα.
Μια κριτική ιστορικών για το άρθρο 2 του νόμου μπορεί κανείς να βρει εδώ, στο ΒΗΜΑ της 2/9/14. Δεν θα αναφερόμουν τώρα σε αυτό το ζήτημα αν δεν ήταν σε εξέλιξη μια δίκη που διασύρει διεθνώς τη χώρα και που στηρίζεται ακριβώς στον νόμο αυτόν. 

Πρόκειται για τη δίκη του Γερμανού καθηγητή Χαϊνς Ρίχτερ που έγραψε για τη μάχη της Κρήτης. Υπ' όψιν ότι ο Ρίχτερ τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της συγκλήτου με την αναγόρευσή του ως ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ και έχει τιμηθεί από τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ελληνικής Δημοκρατίας. Επίσης είναι γνωστός φιλέλληνας, έχει γράψει βιβλία για την Ελλάδα και την Κύπρο, δεν αρνείται τα εγκλήματα των Γερμανών, απλά είπε σε μια πρότασή του ότι και οι Κρητικοί (στη μάχη της Κρήτης) δεν φέρθηκαν καλά στους Γερμανούς που έπιαναν αιχμαλώτους (αυτό έλειπε ... συμπληρώνω εγώ).
Να αναφέρω εδώ και το άρθρο του Αντώνη Λιάκου στην Αυγή της 11/12/2015 που εξηγεί λεπτομερώς γιατί αυτή η υπόθεση βρωμάει και απειλεί ευθέως την ελευθερία του λόγου στη χώρα μας.

Η δίωξη κατά του Χάϊνς Ρίχτερ στηρίχτηκε στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014. Στον ίδιο νόμο ζήτησαν να πατήσουν και όσοι επιτέθηκαν στον Φίλη. Η Ρεπούση την γλίτωσε γιατί στην περίπτωσή της ακόμα δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος (παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι από την Δημάρ δεν ψήφισε τον νόμο η Ρεπούση ... αυτό έλειπε...). Το έκτρωμα δεν πρόλαβε να ψηφιστεί και ανέλαβε δράση. και η Ελλάδα θα γίνει η δεύτερη ή τρίτη χώρα μετά το Ιράν του Χομεϊνί που θα καταδικάζει στον 21ο αιώνα βιβλία (ίσως να μας έχει ξεπεράσει η Τουρκία του Ερντογάν).

Ο Σύριζα δεν τον ψήφισε αυτόν τον νόμο. Και ο Σύριζα είναι απασχολημένος να σώσει τη χώρα. Ωραία, τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά. Ας δει όμως και αυτό το θέμα. Ο αρμόδιος υπουργός ας κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις αν δεν θέλει να τον καταργήσει εντελώς (αυτό για το ολοκαύτωμα είναι αδιαπραγμάτευτο) και ας σταματήσει την σύγχρονη ιερά εξέταση. Είτε ξεφτιλιστούμε ως brand name "Greece live your mythμε την υπόθεση Χάϊνς Ρίχτερ είτε τη γλιτώσουμε, ας λάβουμε τα μέτρα μας για το μέλλον. Δεν σώζονται οι συντάξεις, σώστε τουλάχιστον την τιμή μας και την (σχετική έστω) ελευθερία του λόγου.