Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ

Βλέπω σε διάφορα σάιτ τον Ζάεφ ή άλλους πολίτες της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας να δηλώνουν ότι είναι Μακεδόνες που μιλούν την μακεδονική γλώσσα. Με ξενίζει κι εμένα, τον Έλληνα ποντιακής καταγωγής, που ένας Σλάβος (πιθανότατα βουλγαρικής καταγωγής) λέει τον εαυτό του Μακεδόνα και ισχυρίζεται ότι μιλά την μακεδονική γλώσσα, έστω κι αν μια βαθύτερη συζήτηση μαζί του θα αποκάλυπτε ότι δεν διεκδικεί να έχει σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία του Φιλίππου και του Αλέξανδρου και ότι η μακεδονική του γλώσσα είναι μια σλαβική διάλεκτος.

Μια απλή, και πολύ λανθασμένη βεβαίως, εξήγηση για το γεγονός είναι ότι αυτά τα επέτρεψε ο Τσίπρας με την συμφωνία των Πρεσπών. Ουδέν ψευδέστερο. Ας δούμε τι έχει συμβεί και γιατί η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορούσε να απαγορεύσει κάτι που η άλλη πλευρά είχε κερδίσει με ΠΛΗΡΗ αποδοχή της Ελλάδας σαράντα χρόνια πριν την υπογραφή της.
Από το 1979 σε διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ στην Θεσσαλονίκη, με πρωθυπουργό τον Καραμανλή τον μεγάλο και με Πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής τον Μπαμπινιώτη τον γνωστό, διορισμένον από την κυβέρνηση να την εκπροσωπεί, η γλώσσα της περιοχής της Γιουγκοσλαβίας με το όνομα Μακεδονία, αναγνωρίστηκε ως η " μακεδονική διάλεκτος" της ευρύτερης σλαβικής οικογένειας γλωσσών. Μάλιστα η δημοκρατία αυτή (της Γιουγκοσλαβίας) κατοχύρωσε το σήμα MKD. με λατινικούς χαρακτήρες για διεθνή χρήση. Όποιος δεν κατάλαβε τί σημαίνει αυτό, ας ξαναγυρίσει σχολείο να μάθει γράμματα.
Επαναλαμβάνω λοιπόν: Στην Θεσσαλονίκη το 1979 Καραμανλής και Μπαμπινιώτης υπέγραψαν σε επίσημο κείμενο απόφασης του ΟΗΕ, υπό την προεδρία τους μάλιστα, ότι: Η Γιουγκοσλαβική Μακεδονία, των Γιουγκοσλάβων Μακεδόνων (όπως λέμε Κροατών, Σέρβων κτλ) που είχε την μακεδονική διάλεκτο για γλώσσα της θα είχε ως διεθνές σήμα της το MKD, όπως η Ελλάδα θα είχε το GR, η Αλβανία το AL, η Πολωνία το PL κ.ο.κ.. Χρειαζόταν κάτι πιο επίσημο από αυτό για να ξεκινά το 2018 η Βόρεια Μακεδονία την διαπραγμάτευση με την Ελλάδα με ένα ΑΠΟΛΥΤΟ δεδομένο μη ανατρέψιμο; Όχι βέβαια!
Από τότε λοιπόν, από το 1979, η Ελλάδα επισήμως και δια του ΟΗΕ υπό τον Εθνάρχη Καραμανλή, αποδέχτηκε την μακεδονική διάλεκτο των Μακεδόνων της Νοτιοσλαβίας. Ας κωπάσουν λοιπόν οι ανοησίες που λέγονται. Χρησιμοποιήθηκαν για να πέσει ο Τσίπρας, ... έπεσε, τώρα ας έρθουμε στα συγκαλά μας. Από το 1979 εδώ και 50 περίπου χρόνια, έληξε το θέμα αυτό. Κι όσοι φωνάζουν, το κάνουν πολύ αργά και χωρίς καμιά ελπίδα να εισακουστούν. Απόδειξη ολοφάνερη είναι και η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην γειτονική χώρα. Που δυστυχώς, θα έχει κατοίκους Μακεδόνες Σλάβους και Μακεδόνες Αλβανούς και θα μιλά μια μακεδονική (σλαβική) γλώσσα όπως έχει συμφωνήσει ο εθνικός μας γλωσσολόγος κύριος Μπαμπινιώτης κι έχει υπογράψει ο εθνικός μας ηγέτης κύριος Καραμανλής.