Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;


Για τον Κωνσταντίνο Κουκκίδη ο λόγος σήμερα.
Ποιος είναι; Είναι ο ήρωας-φρουρός που, όταν μπήκαν στην Αθήνα σαν κατακτητές οι Γερμανοί στις 27 Απριλίου 1941 και ανέβηκαν στην Ακρόπολη για να υψώσουν την γερμανική σημαία, τυλίχτηκε με την ελληνική σημαία και έπεσε μαζί της από την Ακρόπολη αυτοκτονώντας.
Έπεσε; ε, ... τώρα ... έπεσε!

Θρύλος, αντάξιος με το κρυφό σχολειό; 
Τουλάχιστον το κρυφό σχολειό υπήρξε, έστω κι αν δεν ήταν κρυφό παρά για περιορισμένο χρονικό διάστημα όταν έκλειναν κάποιο από τα φανερά διδασκαλεία οι Τούρκοι σαν τιμωρία ενός χωριού ή μιας περιοχής. 
Για τον Κουκίδη, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπήρξε.
Πως έχω πεισθεί; ... διαβάζοντας τον Νίκο Σαραντάκο που μάζεψε τα στοιχεία. Σήμερα μας ξανάστειλε (σε όσους τον διαβάζουμε) μια ανάρτηση και μας τα ξαναθυμίζει. Την αναφέρω λοιπόν για να την δει όποιος θέλει να μάθει κάτι επ' αυτού. Φυσικά μπορεί κανείς να δει και τις δυο απόψεις
Διαβάζοντας το άρθρο θα δει την άποψη που λέει ότι Κουκίδης και αυτοκτονία με τη σημαία δεν υπήρξαν και βλέποντας ένα βίντεο (που επίσης παραθέτω και παραθέτει και ο Σαραντάκος) θα δει την άποψη που λέει ότι όλα αυτά υπήρξαν και ότι όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι ανθέλληνες.

Η ανάρτηση του Νίκου Σαραντάκου ΕΔΩ
Έχει τίτλο "Και πάλι για τον ανύπαρκτο ήρωα Κωνσταντίνο Κουκίδη"
Το άρθρο στηρίζεται κυρίως σε μια αναφορά του αρμόδιου για την περίπτωση αντιστρατήγου Ιωάννη Κακουδάκη που αποφάσισε το 2001 να βάλει τα πράγματα στη θέση τους κι αφού ένα χρόνο πριν (το 2000) ο Αβραμόπουλος έχει φτιάξει και αναθηματική στήλη στο μνημείο που έφτιαξε στους πρόποδες της Ακρόπολης για τον Κωνσταντίνο Κουκίδη.
Σαν να του φάνηκε ότι το αστείο παρατράβηξε.
Λέει ο αντιστράτηγος στο περιοδικό "Πόλεμος και Ιστορία" στο τεύχος 47 του Δεκεμβρίου 2001 στη σελίδα 4

Τον Εύζωνα Κουκίδη δεν τον είδε κανένας ποτέ. Δεν βρέθηκε ποτέ η Σημαία. Δεν βρέθηκε ποτέ το πτώμα. Ψάξαμε παντού, όπου υπάρχει περίπτωση να υπάρχει το όνομα Κωνσταντίνος Κουκίδης. Στα νεκροταφεία, στα νεκροτομεία, στα ληξιαρχεία και στις συγκεκριμένες ημέρες δεν υπάρχει καμία εγγραφή. Από τους καταλόγους του ΟΤΕ και από όλα τα Ληξιαρχεία της Αττικής ψάξαμε για επιζώντες με αυτό το όνομα και ερευνήσαμε σχετικά. Μετά από όλα αυτά δεν υπάρχει καμία επίσημη τεκμηρίωση του συγκεκριμένου περιστατικού και αν το συγκεκριμένο πρόσωπο υπήρξε στην πραγματικότητα. Βέβαια καμία στρατιωτική υπηρεσία δεν μπορεί να χάσει κάποιο στρατιώτη της χωρίς να το ξέρει ή χωρίς να έχει γραφεί σε κάποια κατάσταση.

Στη ΔΙΣ ήλθε μέχρι και ο Ιατροδικαστής Αθηνών με το βιβλίο που είχε η υπηρεσία του τότε και κατέγραφαν όλες τις ιατροδικαστικές πράξεις -όλους τους νεκρούς- όπου δεν σημειωνόταν κανένας νεκρός στρατιώτης την περίοδο 27-30 Απριλίου 1941.

Να σημειώσω ότι η Προεδρική Φρουρά, τότε Ανακτορική Φρουρά, δεν έβαζε και δεν βάζει ποτέ φρουρούς στην Ακρόπολη. Ζει ακόμα στο Παγκράτι ο τότε Επιλοχίας της Ανακτορικής Φρουράς, τον όποιο και συνάντησα και ο όποιος με διαβεβαίωσε ότι τους ήξερε όλους τους στρατιώτες του “απέξω και ανακατωτά” και στρατιώτης με το όνομα Κώστας Κουκίδης δεν υπήρχε στην Ανακτορική Φρουρά. Όπως επίσης ότι δεν τοποθετούσαν φρουρούς στον Βράχο της Ακρόπολης. Βέβαια με την λέξη “Εύζωνας” υπάρχει το ενδεχόμενο να ήταν στρατιώτης των Ευζωνικών Ταγμάτων. Όμως τα συντάγματα αυτά δέν έδρευαν στην Αθήνα.

Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει με βεβαιότητα ότι τέτοιο πρόσωπο υπήρξε, άλλα από την άλλη είναι θετικό να πλανάται ένα τέτοιο γεγονός. Διότι πραγματικά πρόκειται για κάτι το συγκλονιστικό, εάν έγινε. Επομένως το ερώτημα αν το περιστατικό αυτό είναι αληθές η όχι δεν τεκμηριώνεται ιστορικά. Χωρίς να αποκλείεται. Και για τον λόγο αυτό έχουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, μετά από όλες αυτές τις έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα, από όπου δεν τεκμηριώνεται η ύπαρξη του προσώπου και του γεγονότος.

Δηλαδή, ο αντιστράτηγος βρίσκει θετικό να πλανάται ο μύθος αλλά ξεκαθαρίζει με χειρουργική ακρίβεια ότι Κωνσταντίνος Κουκίδης δεν υπήρξε.

Η ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ γράφει στο λήμμα Κωνσταντίνος Κουκίδης:

Με το όνομα Κωνσταντίνος Κουκίδης αναφέρεται πως υπήρξε ένας εύζωνας κατά τη διάρκεια του Β´ παγκοσμίου πολέμου στην Αθήνα, του οποίου η ιστορική διάσταση αμφισβητείται. Σύμφωνα με το χρονικό της διήγησης, ο Κουκίδης αρνήθηκε να παραδώσει την Ελληνική σημαία στους Γερμανούς κατακτητές όντας φρουρός στην Ακρόπολη, και κρατώντας την, αυτοκτόνησε πηδώντας από τον βράχο.

Τι καταλάβατε; Ε, τι να καταλάβετε, βικιπέδια είναι όχι Δομή...!

Σε άρθρο που γράφτηκε επετειακά για τον Κουκίδη, πρόσθεσαν κάποια φορά και μια φωτογραφία Ευζώνου. Από τότε η φωτογραφία αυτή συμβολίζει (θρύλος είναι) τον Κουκίδη

Ωστόσο κάποιοι επιμένουν. Το σχετικό βίντεο στο youtube που θα βρείτε ΕΔΩ είναι ένα δεκαεπτάλεπτο "ρεπορτάζ" της έγκριτης ΕΡΤ στην εκπομπή "Αληθινά Σενάρια" και παραθέτει τα στοιχεία που υπάρχουν για την περίπτωση Κουκίδη, αυτά που αναιρεί ο Σαραντάκος.

Δείτε μόνοι σας και το άρθρο που λέει ότι Κουκιδης δεν υπήρξε και το βίντεο που λέει ότι όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο δεν ξέρει τι του γίνεται και αποφασίστε. Ίσως έτσι καταλάβετε με ποιο λαό έχετε να κάνετε. 

Ηλίθιοι είμαστε; ή μήπως είμαστε Εθελόδουλοι; 
Μόνοι μας σβήνουμε την ιστορία μας; ή μήπως μόνοι μας γράφουμε την ιστορία μας;
Αλήθεια ή Μύθος; 
Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;